4 Şubat 2023 Cumartesi

EKF Hakemlik Semineri - 2023

Bölüm 1

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün sizlere Avrupa Kendo Bölgesi için belki de en önemli etkinlik olan EKC ( European Kendo Championship ) Türkçe meali Avrupa Kendo Şampiyonasının bir aşamasından bahsedeceğim.   

Hakemlik !

4-5 Şubat tarihlerinde Brüksel'de gerçekleştirilen EKF Hakemlik Seminerine bu yıl 83 aday kayıt yaptırmış bulunmaktadır. WOW

Belki de EKF tarihi içerisindeki en yüksek katılım olmakla beraber aynı zamanda bence en yüksek seviyeli katılımda olabilir. (şimdilik)

Listeye göz attığımda ve üşenmeyip saydığımızda Avrupa'dan tam olarak 40 adet 7.Dan Sensei'nin önümüzdeki aylarda Fransa'da gerçekleşecek olan Avrupa Kendo Şampiyonasında görev almayı istemektedirler.

Bununla beraber 30'un üzerinde 6.Dan da aday olmakla beraber yarım düzine civarında 5.Dan da bu göreve gönüllü olduklarını ifade etmişler.

Geçmiş yıllarda gerek Avrupa'da bu denli çok 7.Dan olmayışından gerekse özellikle "Hakemlik" görevinden kaçmaya çalışan bir kitleden ötürü, bu önemli göreve 5.Dan ve 6.Dan Kendocu grubundan insanlar seve seve kabul ediliyordu.

Elbette ki her başvuru yapanı elinden tutup "gel geç içeri, al şu bayrakları eline" demiyorlardı.

Eskiden beri EKF'nin uyguladığı temel standartlara sahip kişiler ilk elemeden geçirildikten sonra bahsi geçen "Hakemlik Seminerine" katılarak Japon heyetin eğitiminden sonra yapılan değerlendirmeler sonucu ya seçiliyorlar yada başka bir bahara doğru görüşmek dileği ile teşekkür ediliyordu.

Maalesef ki, bu yılın katılımcı listesini buradan paylaşamıyorum, ancak yıllar içerinde gördüğüm onca tanıdık ismin yanı sıra 7.Dan olupta daha önce hiç bu görevi almadığını bildiğim kişilerinde olması çok ilginç oldu. Hatta bazı 6.Dan kendocularının tecrübeleri o kadar yüksek ki seçilmeme şansları kesinlikle yok diye inanıyorum.

EKC de toplamda 4 adet Shiai-Jo olacağını düşünürsek ve yaklaşık olarak her Shiai-Jo içinde tahmini olarak en az 6 Hakem grubu atanacağını farz edersek, bu şartlarda yapacağımız basit bir hesap ile toplamda 24 adet Hakeme ihtiyacımız olacağına inanıyorum.

Gerçekten bu yıl EKC için hakem seçimini yapacak olan jüri heyetinin işi cidden çok zor görünüyor.

Hakemlerin tam listesi açıklandığında bu yazımın altında "Bölüm 2" olarak sonuçları okuyabilirsiniz. :)

Bölüm 2 

Tekrar selamlar,

EKF , iki hafta önce ki Hakemlik Seminerinin sonuçlarını açıkladı.
Açıkçası güzel bir dağılım olmuş gibi görünüyor. EKF'nin özellikle önümüzdeki yıllar için planladığı gençleştirme programı bu seçimi etkilemişe benziyor.

Toplamda 83 adaydan 41 kişinin hakem olarak seçildiği seminerin sonunda , ülkelere göre hakem dağılımı şu şekilde

Almanya : 5
Avusturya : 1
Belçika : 5
Birleşik Krallık : 3
Çek Cumhuriyeti : 1
Finlandiya : 2
Fransa : 6
Hollanda : 1
İtalya : 7
İspanya : 1
İsveç : 3
İsviçre : 4
Macaristan : 1
Polonya : 1

EKC'de tüm ülke temsilcilerine şimdiden başarılar dilerim :)

Saygılarımla dostlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2024 Edinburgh Kendo Seminar - Sakın Kaçırmayın !!!

Merhaba Arkadaşlar, Bilen veya araştıran arkadaşlarımızın severek takip ettiği çok keyifli bir kaç blog'tan biri olan '' Kenshi ...