9 Mart 2024 Cumartesi

Kendo NW England "8.GODO-KEIKO" - 08.03.2024



Merhaba Arkadaşlar,

Kısa bir aradan sonra tekrar sizlerle birlikteyim.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl hem UK (United Kingdom) hem de dünyanın çeşitli yerlerinde yeni bir bakış açısı kazandırmıştık. ''Good-Keiko'' bir çok kişinin tercih ettiği bir çalışma biçimine dönüyor.

Temel olarak Japonya'daki normal bir yetişkin dojosunun çalışmasını alıp, normalde pek fazla bir araya gelmeyen veya gelemeyen insanlar için bir etkinliğe dönüştürdük. 

Geçen yıl bunu kuzey batı bölgesi için 7 defa organize edebilmiş olmak gerçekten güzeldi. Bu yıl biraz geç başlayabildik, ama inancım en azından geçen seneki sayıya ulaşabilmek. Doğrusu organize etmek pek kolay olmuyor, pek çok etken işin içine giriyor.

Bir çok kulüp hocası ile ortak bir tarihe karar vermek, salonu bu tarihe rezerve edebilmek, insanları davet etmek ve en önemlisi başka bir etkinlikle çakışmamalı veya çok yakın bir tarihte olmamalı. UK'de şubat ayından itibaren etkinlikler ciddi anlamda hız kazanıyor, hemen hemen her bölge de bir etkinlik başlıyor. Bu da işleri biraz zorluyor tabi ki.

Her neyse, gelelim son çalışmamıza, en son ''Godo-Keiko'' aşırı sakin geçmişti ama bu sefer güzel bir grubu bir araya getirebildik diye düşünüyorum. Tabi ki gönül isterdi ki daha çok yüksek seviyeli arkadaşlarımız müsait olup bizlere katılabilselerdi.

Bu çalışmaya katılan yüksek seviyeli arkadaşlar

Andy Fisher 6.Dan Renshi

Tony Hughes 6.Dan

Akın Aşnaz 5.Dan

Miyuki Fisher 5.Dan

Thomas Widdows 5.Dan

Rex Tse 5.Dan

Bu listeye ilave olarak altı tane 4.Dan arkadaşımız ve bir çok diğer seviyelerden arkadaşlarımız katıldı. Uzun zamandır yirmili rakamları görmemiştik, Doğrusunu isterseniz bu etkinli için tuttuğumuz salon da daha fazlası için pek uygun değil.

Ciddi bir sakatlığım olmasına rağmen elimden geldiğince herkes ile en iyi şekilde çalışmaya özen gösterdim. Bu ay sonunda Glasgow'da gerçekleşecek olan ''Scottish Seminer ve Dan Sınavı'' için bir çok kişinin benimle çalışmaya istekli olması da beni ayrıca mutlu etti. Umarım doğru bilgilerle kendilerine faydalı olabilmişimdir.

Kendim için bir çok ders çıkarabilmiş olmaktan da memnunum. Daha çok çalışmalıyım, belki daha çok eskisi kadar ''Suburi'' yapmalıyım. 

Umarım bir gün sizler de bizim çalışmamıza katılabilirsiniz. Yakında tekrar görüşmek dileği ile.


Saygılarımla


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2024 Edinburgh Kendo Seminar - Sakın Kaçırmayın !!!

Merhaba Arkadaşlar, Bilen veya araştıran arkadaşlarımızın severek takip ettiği çok keyifli bir kaç blog'tan biri olan '' Kenshi ...