31 Ağustos 2011 Çarşamba

Ellerim acıyor, kollarım kalkmıyor.

Neden mi ?

Çünkü Shinai ile tanıştığınızda bunları söylüyorsunuz, bende söyledim.

Shinai'yi tutmayı gösterdiklerinde söylenen "Sol eliniziz serçe parmağı ve yüzük parmağı ile kavrayın, gerisini sadece kapatın" sözleri öncelikle avucunuzun içinde ufak bir deformasyona ardından da hiç alışık olmadığınız bir tutma biçiminin verdiği parmak ağrılarına neden oluyor.

Ardından bir şekilde Shinai'yi de tutmayı öğreniyorsunuz çeşitli yöntemleri deneyerek. Ama "Kollarım daha ağırmadı" mı diyeceksiniz ?
Demek ki ya hiç suburi yapmadınız yada yeterince yapmadınız !!!

Suburi ; Ciddi anlamda önemli ( eminim bunu zaten biliyordunuz )... peki ama ne oranda doğru yaptığınıza inanıyorsunuz ???

Elbetteki bende bilmiyorum ne oranda doğru yaptığımı ancak sizlere suburi yaparken dikkate ettiklerimi anlatabilirim.
Öncelikle , suburi'ye başlamadan önce düzgün bir şekilde shinai yi tuttuğumdan emin olmak isterim. gözlerimle karşımda ve tam orta hizada bir hedef noktası yakalarım. bu nokta benim suburi de shinai yi indirip kaldıracağım ana yolumdur.
her bir suburi de , bitiş noktasında çok kısa bir an beklemeye özen gösteriririm.
shomen suburi de shinai yi mümkün olduğumca benim boyumdaki bir rakip varmış gibi düşünerek çene hizasında bitirmeye çalışırım.
Sayu-men suburi de ise shinai yi şakaklarda bitirmem , ortaya kadar çekerim. 45 derecelik bir açı ile kestiğimden emin olmaya çalışırım.

Temel olarak tüm bu noktaları ilgi göstererek yapmak önemli ve sizi ciddi anlamda ileri de taşır. Ancak bu suburilerden toplam 30 tane yapmak yetmez, kimseyi de kesmez .
Ama unutmamalıyız ki, Kendo'ya yeni başladıysanız da hemen ilk günden 1000 tane yapmayın !!! Bu sizi ciddi bir biçimde sakatlar !

Bence başlangıç olarak 50 şer adet ve toplamda 200 adet yeterli... zaman ilerledikçe ve kollarınız bu çalışma sonunda yorulmadığını hissettikçe bunu 100 er 100 er arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2024 Edinburgh Kendo Seminar - Sakın Kaçırmayın !!!

Merhaba Arkadaşlar, Bilen veya araştıran arkadaşlarımızın severek takip ettiği çok keyifli bir kaç blog'tan biri olan '' Kenshi ...