7 Ağustos 2022 Pazar

Shinai, shinai ve neden KendoStar Shinai !

Merhaba Arkadaşlar,


KendoStar ailesi olarak, shinai modellerimizden ve neden bu modelleri tercih ettiğimizden bahsedeceğim.

Shinai modellerimizin oturmuş bir mantığı bulunmaktadır. Laf olsun diye seçilip yaptırttığımız shinailer değiller.


"All Purpose Shinai"

Öncelikle en popüler shinai modelimiz olan ve sanırım KendoStar markasının göz bebeği "All Purpose Shinai" adı altındaki en düz ve en basit model olmasına karşın diğer tüm shinailerimiz gibi AAA kaliteye sahip gayet dengeli ve sağlam olan modelimizdir. 

Erkek ve Kadın modelleri bulunduğu gibi 26mm ile orta boydaki her ele uygun imal edilmektedir.

Not: Kullandım ve çok memnun kaldım. Halen Shinai çantamda mutlaka bir tane taşıyorum.

Ürün linkine buradan ulaşabilirsiniz.


"Toukon"

Satışını yaptığımız en popüler shinailerden biri de kesinlikle bu olsa gerek. Oval ve 28mm dip kalınlığı ile gene orta boydaki eller için çok tercih edilen bir model.

Ürün linkine buradan ulaşabilirsiniz.


"Hachiman"

Adından da anlaşılacağı üzere 8 köşeli bir dip yapısına sahip olması ile birlikte aynı zamanda oval bir yapısında vardır. "Large Grip" dediğimiz 30mm dip kalınlığı ve daha büyük ele sahip Kendokaların tercihi olmasına karşın aynı zamanda bir çok kişi kalın dip shinai sevenlerin tercihidir. Bununla birlikte "Dobari" modellerimizden biridir. Shinainin sekizgen köşeli yapısı Tsuba'ya doğru ilerledikce yuvarlak bir şekle dönüşmektedir.

Ürün linkine buradan ulaşabilirsiniz.


"Kouren"

Muhteşem bir Shinai, Hem "Large Grip" hem "Dobari" ve gene 30mm ile standart yuvarlak dip şekline sahiptir. Alanların bir daha başka bir modeli tercih etmediğini özellikle söylemek zorundayım. Maalesef benim ellerim için azıcık büyük geliyor.

Ürün linkine buradan ulaşabilirsiniz.


"Junki"

Ahaa... bu da benim favorim diyebilirim. Hem 26mm hem de "Dobari" oluşu nedeniyle ellerime inanılmaz rahat gelen ve dengesi ile beni yormayan çok başarılı bir model. Orta boy ellere sahip ve Dobari kullanmak istiyorum diyenlere şiddetle öneririm.

Not: Şu aralar favorim bu ve sanırım uzun bir süre de değiştirmem gibi.

Ürün linkine buradan ulaşabilirsiniz.


"Tenkafubu"

KendoStar Shinai ailesinin tek özel olarak Jodan Kendocular için üretilmiş modelidir. Normalden daha uzun Tsukagawası ile kamae rahatlığı sağlamaktadır. Ayrıca, diğer tüm Shinailerimiz gibi AAA kalitesinde olduğundan ötürü son derece dayanıklıdır. 

Saçma sapan bir şeyler yapmıyorsanız kıramazsınız yani !

Ürün linkine buradan ulaşabilirsiniz.


"Tenma"

Bu da aynı "Hachiman" gibi Sekizgen bir yapıya sahiptir. Tek farkı köşeli yapısı eşitkenar özelliği taşıdığı için yuvarlak dip kullanıcıların daha çok sevdiği bir model diyebiliriz. 30mm ve Dobari özellikleri ile son derece popülerdir.

Ürün linkine buradan ulaşabilirsiniz.


"Goriki"

KendoStar Shinai ailesindeki "All Purpose Shinai"ye alternatif olan tek modelimiz. Son derece dayanıklı olması ile günlük antrenmanlarınıza çok uygun bir model.

Ürün linkine buradan ulaşabilirsiniz.



KendoStar Shinai ailesinin özel üretimi olan ve "Kinjirushi" adı altında bulunan üç farklı Shinai modelimiz daha bulunmaktadır. "Altın" serisi shinai'lerimiz sırasıyla :


"Shikon"

Özellikle Shiai veya maç/turnuva severlerin tercihi olan bu modelimiz.27mm olan dip kalınlığı ile Dobari gövde yapısına ek olaraktan "kısa" bir Tsukagawa'ya sahiptir. Elleriniz birbirine daha yakın olması sebebiyle bir çok tekniği daha rahat yapma olanağına sahipsiniz.

Ürün linkine buradan ulaşabilirsiniz.


"Nichirin Tou"

WOW... gerçekten muhteşem bir Shinai! 30mm'lik "Large Grip" özelliğine ek olarak "Dobari" gövde yapısıyla da son derece muhteşem bir tutuş keyfi yaşatmaktadır. Kaliteli ve biraz da pahalı Shinai kullanmak istiyorum diyenlere kesinlikle bu modeli öneririm.

Ürün linkine buradan ulaşabilirsiniz.


"Kiyomasa"

Hmm... bana süper hitap etmese bile, bu Shinai'yi elinize aldığınızda sanki shinai daha hafifmiş gibi bir izlenim vermektedir."Madake" bambudan özel olarak üretilen bu Shinai sipariş üzerine yapılmaktadır. Maalesef stokta tutamayacağımız kadar nadir satılıyor ve gerçekten de elde üretiliyor. Dobari gövde yapısı ile de son derece güçlü bir görünüm sunmaktadır. 27mm'lik dip kalınlı her ne kadar beni zorlamasa bile gene de garip bir hissiyat vermektedir.

Ürün linkine buradan ulaşabilirsiniz.


Shinai modellerimizi 3'lü set şeklinde alabileceğiniz gibi bir çok modelimizi tek bir adet olarak da alabilirsiniz.


Dürüstçe söylemek gerekirse KendoStar'da çalışmaktan gurur duyuyorum. Bogu'lardaki kalite hassasiyetinin diğer tüm ürünlerde de aynı katılıkta uygulanıyor oluşu gerçekten de içimi çok rahatlatıyor. 

Hemen hemen kimsenin bilmediği bir nokta var ki, Shinai kaliteleri bir çok farklı standartlara ayrılmış durumda ve en üst kalite olan "AAA" kalitesine ve fiyata sahip ürün yaptırabiliyor olmamız gerçekten süper bir duygu.

Ama şunu da buraya yazmam gerekiyor. Shinai dediğimiz bu ürünlerin hepsi doğa ananın bir eseri olup insan evladının kontrolüne ufak bir kısmı emanet ediliyor. Haliyle ben buraya AAA kalitesi yazıyorum ama bizlerin kontrolünde olmayan sebeplerle de Shinailer kırılabiliyor veya son kullanıcıyı bir şekilde üzebiliyor. Bitkinin doğasına bir noktadan itibaren çok müdahale edemiyoruz !

Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.


Saygılarımla

   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2024 Edinburgh Kendo Seminar - Sakın Kaçırmayın !!!

Merhaba Arkadaşlar, Bilen veya araştıran arkadaşlarımızın severek takip ettiği çok keyifli bir kaç blog'tan biri olan '' Kenshi ...