30 Ekim 2022 Pazar

Ilk Ama Etkili Bir Seminar : How to Win Shiai!








 Merhaba Arkadaşlar,

Bugün sizleri farklı bir seminer deneyimimden bahsedeceğim.

Alışagelmiş olan seminer modelleri genel olarak tek tip olmaktadır ve çoğunlukla da seviye geçmeye yönelik bilgiler içermektedir.

Geçmiş yıllarda Türkiye'de Livio LANCINI Sensei ile farklı konuları içeren seminerler düzenlemiş ve çok olumlu yorumlar almıştık.

Aynı şekilde sanıyorsam ki Birleşik Krallık içerisinde bir ilk olarak sadece "Shiai" için ayrı bir seminer yapılmış oldu.


Seminerin eğitmeni Birleşik Krallık Milli Takımına yıllarca hizmet etmiş olan Andy Fisher Sensei (6.Dan - Renshi) tarafından özenle gerçekleşti.

Seminere katılım ise oldukça memnuniyet vericiydi. Toplamda 8 tane 5.Dan ve 12 Tane 4.Dan'ın yanında bir çok kişi daha seminere katılarak Shiai tecrübelerine daha çok bilgi katabilmek ve gelişmek için bir araya gelmiş oldu.











Sabah 10:00 itibari ile seminer başlamış bulundu. Hızlı bir ısınma ve suburilerin ardından ise iki gruba ayrıldık. İkkyu , Shodan ve Nidan ilk grubu oluştururken. Sandan , Yondan ve Godan seviyesindekiler de ikinci grubu oluşturdu. 

Sonrasında hemen yoğun bir istasyon çalışmasına başladık. Açıkçası istasyon çalışmalarını çok sevmeme rağmen kondisyonum düşük oluşundan ötürü azıcık yorulduğumu hisssettim.

Fisher Sensei, istasyon çalışmasından sonra "Kote" ağırlıklı bir çalışma dizisi sundu. Her ne kadar tecrübeli kendocularla bir arada çalışmanın avantajını yaşarken diğer bir yandan da uzun süre Kote çalışmak bileğinizi ve kolunuzu bir hayli yıpratıyor. hahahaha....

Seminerin güzel bir yanı ise , katılımcıların içerisinde bir çok eski ve hala Milli Takımda görev alan arkadaşlarında ilgi göstermiş olmasıydı. Avrupa ve Dünya Şampiyonasında mücadele etmiş ve son derece tecrübeli ve güçlü kendocularla bir arada çalışmak oldukça keyifli oldu.

13:20 ile 14:20 arası hem yemek hem de dinlenmek için ara verdikten sonra çalışma tekrar başladı.

 İkinci bölümde tekrar Shiai için faydalı bir çok teknik çalışıldı. İnsanların gerçekten keyif aldığını görmek beni mutlu etti. :)

Sonrasında ise, Ippon-Mawarikeiko çalışmasına geçildi. İnsanlar seminer içerisinde öğrendikleri her şeyi denediler. Bu da gösteriyor ki, tüm tekniklerin mantığını ve gerekliliğini kabul etmişlerdi.

En son olarakta serbest Keiko'ya geçiş yapıldı. Benim için hem keyifli hem de zorlu geçti dersem yalan söylememiş olurum. Aklımda yer alan kenim için önemli bir iki tekniği çalışmaya çalıştım ancak istediğim kadar başarılı olamadığıma inanıyorum.

16:00 itibariyle de seminer son bulmuş oldu. Tek bir güne sığdırılmasına rağmen bir hayli eğitici ve yorucu geçmiş olması kişisel olarak tatmin ettiğini söylemeliyim.

Umarım ikincisi de kısa bir süre sonra tekrar gerçekleşir.


Saygılarımla  :)

 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2024 Edinburgh Kendo Seminar - Sakın Kaçırmayın !!!

Merhaba Arkadaşlar, Bilen veya araştıran arkadaşlarımızın severek takip ettiği çok keyifli bir kaç blog'tan biri olan '' Kenshi ...