4 Nisan 2018 Çarşamba

Kendo Camp / Sumi Sensei ile Kış Semineri 2018





Merhaba Arkadaşlar,

Bu yıl bir ilki daha gerçekleştiren "Kendo Camp Team", 30 Mart - 1 Nisan 2018 tarihleri arasında dünyaca ünlü ve son derece saygı duyulan Sayın Masatake SUMI (8.Dan Hanshi) Sensei ile birlikte ilk "Kış Semineri" organizasyonunu başarıyla yapmış bulunuyor.

Böylelikle Türkiye'de 2 güzel seminer yerli yerine oturmuş oldu.
  • Mart ayında : Kendo Camp Kış Semineri (Masatake Sumi 8H)
  • Temmuz ayında : Kendo Camp Yaz Semineri (Livio Lancini 7K)

Türkiye'ye geçen sene kısa süreli olarak ziyarette bulunan Sumi Sensei, bu yıl 1 hafta kadar bizim misafir olarak 3 günlük çok keyifli ve bilgi yüklü bir seminere imza attı.

İstanbul'da gerçekleşen seminere başta İstanbul kulüpleri olmak üzere Ankara, İzmir'deki kendocu dostlarımızın yanı sıra Kuveyt'ten bir dostumuz da katılarak yaklaşık 60 kişilik bir birliktelik oluşturuldu.



Cuma günü Boğaziçi Kendo Kulübünde başlayan seminere yaklaşık 30 kişi katılım gösterdi. 2 saatlik güzel çalışma ile hocamıza "Hoş Geldiniz" deme imkanı yakaladık.



Hafta sonu süresince çalışmalarımız İncirlibahçe Ortaokulu Spor Salonunda muhteşem bir biçimde devam etti.

Hocamız hafta sonu çalışmaya öncelikle "Kendo Kihon Kata" ile başlamayı uygun gördü.
Bir çok kişinin ilk kez çalışma imkanı bulduğu bu bölüm çok eğitici bir biçimde tüm öğleden önce sürdü.  

Öğleden sonra ise temel tekniklerle bütün günü bitirdik.


Pazar günü uzun bir süredir yapılmayan ve ciddi bir şekilde hasretle beklenen "Hakemlik Semineri" ile başlandı.

Son derece güzel ve eğlenceli geçen bu bölümde Sumi Sensei son derece keyifli bir ders anlattı. Öğlen arasından sonra ise "Nihon Kendo Kata" çalışmasına sonrası keiko yapılarak tüm seminer sona ermiş oldu.

Tüm haftayı Sumi Sensei ile geçirmek şahsım adına son derece keyifli oldu.

Böylesine ünlü ve bilgili bir öğretmen ile sokaklarda yürürken veya bir kafede oturmuş baş başa sohbet ederken insan ister istemez duruma biraz şaşırıyor. Heyecan, merak ve bir çok farklı duyguyu yaşamak son derece tatmin oldu diyemeyeceğim çünkü inanın yetmedi.

Kendo'daki en yüksek noktada bulunan ve bunu asla ve asla kimsenin yüzüne vurmayan birinin nasıl bu kadar kocaman bir kalbi olduğunu gözlerimle görme şansını her sokağa çıkışımızda şahit oldum.

Sokakta yada bir mekan içerisinde ve hatta metro içinde herkese son derece yardım sever bir şekilde yaklaştı. Bir hanımefendi gördüğünde hemen kalkıp yerini veriyor, bebek arabasını taşımaya çalışan birine koşup yardım ediyordu. Yanında olup tüm bu anlarında ona elimden geldiğince yardım edebilmekten son derece mutluyum.

Mütevazilik, ... Saygı, ... Koşulsuz yardım etme isteği.

Sumi Sensei ile geçen zaman içerisinde yukarıda saydıklarımı ve çok daha fazlasını görme fırsatını yakaladım. Ve ne kadar şanslı olduğumu bir kez daha gördüm.

Çünkü, Sumi sensei ile gezdiğim zaman yanımda yer alan dostlarımın benimle birlikte yan yana olup Türk kendosu için çabalarımız için  nasıl da ter akıttığını görmek birazcık olsa da ona yakın hissetmeme neden oldu.

Öncelikle Masatake Sumi Sensei'ye bir kez daha teşekkür ediyorum.
Kendisini tanıma fırsatını veren çok sevdiğim hocam Livio Lancini'ye çok çok teşekkür ediyorum.
Ardından bu etkinliklerin tümünde birlikte emek verdiğim can dostlarıma da sonsuz teşekkür ediyorum ;

Şemseddin Moldibi, Ertunç Eryılmaz ve Metin Onarcan.

Akın Aşnaz (4) - Metin Onarcan (4) - Masatake Sumi (8H) - Şemseddin Moldibi (5) - Ertunç Eryılmaz (4)


Bir ekip olarak eminim daha çok güzel paylaşımları siz dostlarımızla birlikte yaşamaya devam edeceğimize inanıyorum.

Bu yüzden, Kendo'ya geçmişte veya halen emek veren siz dostlarımıza bizleri desteklediğiniz ve her zaman yanımızda olduğunuz için tüm kalbimle

TEŞEKKÜR EDERİM.


En kısa zamanda tekrar görüşmek dileği ile.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2024 Edinburgh Kendo Seminar - Sakın Kaçırmayın !!!

Merhaba Arkadaşlar, Bilen veya araştıran arkadaşlarımızın severek takip ettiği çok keyifli bir kaç blog'tan biri olan '' Kenshi ...