9 Aralık 2013 Pazartesi

Angela Papaccio

Merhaba Arkadaşlar,

Geçtiğimiz hafta İtalya'dan tam tamına 3 adet bayan Kendocuyu İstanbul'da izleme, çalışma veya tanıma şansı yakaladık.


Peki kimler geldi? 


Angela Papaccio (6.Dan Kendo)

Federica Trasmondi (5.Dan Kendo),
Laura Imperiale (4.Dan Kendo).

Yolları nasıl İstanbul'a düştü ?


Son 3 yılı göz önüne aldığımızda, "Kendo Camp" ile birlikte ülkemizde pek çok güzel etkinliklerde kendini göstermeye başladı. Yanlış anlaşılmasın sakın, yukarıdaki cümleyi okuyunca sanki daha önce kimse ülkemizi ziyaret etmiyormuş gibi bir izlenim doğmuş olabilir.


Ancak İstanbul adına konuşmak gerekirse, Daha 6 yıl öncesine kadar tek bir kulüp (İstanbul Kendo Kulübü) önderliğinde benzeri yüksek seviyeli hocaları görebilme ve tanışabilme şansımız olabiliyordu. Sayın İmre Sipahi Hocamızın kişisel çabaları ile geçmiş yıllarda EKF başkanımız Sayın Alain Ducarme (7.Dan- Belçika), Jean-Pierre Raick (7.Dan-Fransa), Markus Frey (7.Dan-Finlandiya), Emilio Gomez (7.Dan - İspanya), Jean-Paul Carpentier (7.Dan - Fransa), Donatella Castelli (6.Dan - İtalya)  ... gibi üst düzey bir çok Kendocu ile çalışabilme ve tanışabilme şansı yakalayabildik.


Zamanla İstanbul'daki dojo sayısı artmaya ve yurtdışındaki farklı farklı hocalarla iletişime geçilmeye başlandı. Mesela bunlardan bir diğeri Sayın Livio Lancini (7.Dan - İtalya)'dir.Kendisi ve öğrencileri son 2 yıldır "Kendo Camp" organizasyonumuzun hocası olarak deneyimlerini bizlerle paylaşmaktadır.


Gelelim geçen haftaya, dojo sayılarının artması ile birlikte gelişen ve büyüyen Türk Kendosu ve sevenleri beraberinde kendi ihtiyaçlarını da beraberinde getirdi. Örneğin bu son örnekte olduğu gibi Türkiye'deki bayan kendocu arkadaşlarımızın kendilerine bir rol model veya bir lider veya güzel bir örnek arayışı gibi.


Haliyle geçen hafta ilk defa düzenlenen "Istanbul Ladies Seminar with Angela PAPACCIO" hayatımıza girmiş oldu.


Sayın Papaccio Sensei bu seminer için 2 güzel örnek arkadaşını da beraberinde getirdi. Kendi adıma özellikle çalışmak ve tanışmak istediğim İtalya Milli Takım Kaptanlığı görevini de üstlenen Laura Imperiale (4.Dan Kendo) ile çalışmak büyük bir keyif oldu. 


İstanbul'daki çalışmalarından yalnızca bir tanesine katılma şansım oldu. Ancak, dinamik ve teknik yapısı ile kendisini hayran bıraktığını söyleyebilirim. Son derece neşeli ve güler yüzü ile tüm ortamda hoş bir hava oluşmasına sebep oluyor. Uğraş dur işte   :)



Akın Aşnaz & Angela Papaccio

Dilerim yakın bir zamanda gene çalışabilirim.



Saygılarımla


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2024 Edinburgh Kendo Seminar - Sakın Kaçırmayın !!!

Merhaba Arkadaşlar, Bilen veya araştıran arkadaşlarımızın severek takip ettiği çok keyifli bir kaç blog'tan biri olan '' Kenshi ...