19 Kasım 2012 Pazartesi

2012 Biterken Seminerlerden Bir Demet !


Merhaba Arkadaşlar ,

Geçtiğimiz günlerde çok güzel bir kaç seminer yaşama fırsatı yakaladık.
Hepimiz için verimli bir dönemdi diye düşünüyorum.

İlk olarak Finlandiyalı Sayın Markus Frey (7.Dan - Renshi) bizlerle beraberdi.



Kendisi ile çalışmak gerçekten de çok ama çok keyifliydi. Genç yaşına rağmen çok güçlü ve düzgün bir Kendo sergileyişi bizleri cidden mest etti. Beni asıl etkilediği nokta ise çok basit bir şekilde ve dürüstçe söylediği "Kendonuzu ve bilgilerinizi herkes ile paylaşın" oldu.


Kendisi bu sözden yola çıkarak bize tüm tecrübelerini gösterme inceliğini gösterdi.Gerçekten çalışmanın her anından çok keyif aldık. Kişisel tavsiyem, fırsatınız varsa mutlaka gidip kendisi ile çalışın derim.

Gösterdiği çalışma teknikleri, her anlamda , her seviye için çok uygun tekniklerden oluşuyordu. Benim için güzel bir deneyim oldu.
                                                                                                                                                                                           

Hemen ertesi hafta ise , EKF (European Kendo Federation) Teknik Direktörü Sayın Jean-Pierre Raick (Kendo 7.Dan - Kyoshi , Iaido 7.Dan - Kyoshi) bizlerleydi.


Kendisine eşlik edenler ise, gerçekten bir çok Avrupalı Kendocu için çok tanıdık olan 2 önemli isimdi;
Sayın Emilio Gomez (Kendo 7.Dan - Kyoshi , Iaido 7.Dan)

Sayın Jean-Paul Carpentier (Kendo 7.Dan - Renshi , Iaido 3.Dan)

Seminer bir önceki haftaya oranla daha seri bir rota çizdi bizler için. Tüm katılanlar adına çok ama çok faydalı ve yoğun bir bilgi akışı içeriyordu. 
Temel olarak baktığımızda , etkinliğin içeriği "Seminer ve Dan Sınavı" olması buna ayrı bir etken olarak göz önüne çıkarmış olabilir. Katılımcı olan herkese önemli bilgiler aktardığına eminim.

Benim adıma ise, bir önceki haftadan kalan omuz sakatlığımla "ne şekilde kimseye acımı belli etmeden çalışırım" diye her anımı geçirdiğim bir çalışma oldu. Neyse ki, kendimi bir şekilde idare edebilmeyi başarabildim. Gerçi "Dan Sınavı"nın olduğu günün sağ omzumu ve kolumu hatta el bileğimi, bir Kendo çalışmasından daha fazla zorladım. 

Ne şekilde mi ? ... İnanın bana çok güzel bir şekilde :)


Dan Sınavına giren ve başarılı olarak geçen her bir kişinin Diplomasını dikkatlice yazarak !  :)
Türkiye'de ilk defa bir "Dan Sınavı"nda verilen bu diplomalarda ufakta olsa bir katkım olduğu için çok mutlu olduğumu itiraf etmeliyim.


Seminere Katılanlara teşekkür ederim ve Dan Sınavında başarılı olan herkesi bir kez daha kutlarım.
                                                                                                                                                                                  

Gelelim son seminerimize, bu seminer aslında geçen sene başladı.Bu yıl yalnızca devam etti. Ve tüm içtenliğimle umut ediyorum ki uzun bir süre daha da devam eder.



Sayın Yutaka Asami (8.Dan - Kyoshi), geçen sene ülkemizi ziyaret ettiğinde kendi adıma konuşmak gerekirse bana bir çok şey kattığına inanıyorum. Kendisi ile zaman geçirdiğiniz zaman anlıyorsunuz ki gerçekten inanılmaz bir bilgi birikimi var. Dile kolay 52 yıllık bir Kendo geçmişi ile şu an da bulunduğu noktaya gelmiş olması gerçekten önemli bir konu.

Geçen yıl kendisi ile birlikte bizleri ziyaret etme kibarlığını gösteren Sayın Livio Lancini (7.Dan - Renshi) ki kendisi aynı zamanda İtalya Teknik Direktörüdür ve Sayın Ryozu Tada (6. Dan). Bize kendisi hakkında bir çok bilgi paylaşmışlardır.

Bu yıl Asami Sensei'ye eşilik eden isim ise , Sayın Alain Hagopian (Kendo 6.Dan - Iaido 1.Dan) idi.
Beraberindeki 3 öğrencisi ile seminere ayrı bir renk kattılar, kendilerine teşekkür ederim.

Ziyaretinin bu ikinci yılında Asami Sensei , öncelikle İstanbul'a kısa bir süre için uğradı diyelim. Hafta sonunu kapsayan bu çalışma programının ilk günün yetişkinlere yönelik bir çalışma programı uygularken, pazar gününün ilk saat diliminde çocuk ve yeni başlayanlara yönelik bir program sundu bizlere. 

Ertesi hafta sonu Ankara'daydık. Çalışma programı aşağıdaki gibiydi ;
Saat ve Yerler:
10 Kasım 2012 Cumartesi (Öğleden Önce)  Saat 09:00 - 12:30 (ama 13:00 de bitti)
10 Kasım 2012 Cumartesi (Öğleden Sonra) Saat 14:00 - 18:00 
11 Kasım 2012 Pazar       (Öğleden Önce)   Saat 09:00 - 12:30 (ama 13:00 de bitti)
11 Kasım 2012 Pazar       (Öğleden Sonra)  Saat 13:30 - 18:00 ( 14:00 de başladı)

Yani saatleri hesaplamak isterseniz, göreceksiniz ki toplamda 16 saatlik çok başarılı bir seminer yaşamışız.

Seminer belirli farklı bölümlerden oluştu.
İlk günümüzde geç kaldık (her zaman olduğu gibi, ama bu sefer walla suç bizde değildi).Çalışmaya gittiğimizde, bazı küçük fikirli insanların anlamayacağı bir şekilde (ki ben ve arkadaşlarıma göre süper bir çalışma) "Gazete Kesme" çalışılıyordu. Bu çalışmayı gerçekten çok seviyorum.

Sonrasında farklı farklı oyunlarla , Kendo tekniklerinin harmanlandığı çalışmalar yaptık. Tam da öğlen arası oldu , hem yol yorgunluğumuz hemde karnımızın açlığını biraz giderecek bir zaman bulduk derken, sürenin yalnızca 1 saat olması ayrı bir şok etkisi verdi. Ama yılmadık , çalıştık !!!  :)

Sonraki gün ise Asami Sensei'nin eğitimci kimliğinin farklı bir boyutu ile karşılaştık.Karşımızda beyaz tahta önünde duran bir hoca vardı. Ve biz saf saf yüzüne bakarken , bize dönüp "not alsanıza" demesi , gerçekten süperdi. Bir kaç üşengeç mucidin bulduğu yöntemi bende uygulayıp tahtayı cep telefonu çektim.  :)

Öğleden sonraki ilk saat dilimini daha önce hiç bougu giymemiş olan bir kaç arkadaşımıza ayırdı. Onlara bougu nasıl giyilir, çıkarılır gibi önemli bilgileri verdi. Sonraki anlarda da bol bol kihon çalışmayı da ihmal etmedi.

Ne yalan söylim, Kendo'ya yeni başlamış olup, bougu'yu daha 10 dakika önce giyip, kihon ve belirli temel hareketleri bu kadar kısa süre içinde öğretildiğini görünce , insan ister istemez "1 saat içinde hoca bunları Dan Sınavına hazır hale getirecek kesin" diyorsunuz.

Benim bu 16 saatlik çalışmanın neredeyse tamamını tek elle (katate) olarak çalıştığımı düşünürseniz. Ve her günkü çalışmanın sonlarında yapmış olduğumuz 100 tane "Men-uchi" vuruşunu da hesaba katarsanız. Gerçekten büyük bir iş başardığımı düşünmek benim hakkım sanırım.  :)



Semineri düzenleyen, her türlü bu organizasyonun bir ucundan tutan,  gelip birlikte çalışma fırsatı veren herkese çok ama çok teşekkür ederim.


Saygılarımla



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2024 Edinburgh Kendo Seminar - Sakın Kaçırmayın !!!

Merhaba Arkadaşlar, Bilen veya araştıran arkadaşlarımızın severek takip ettiği çok keyifli bir kaç blog'tan biri olan '' Kenshi ...